De kracht van massage

De kracht van massage

Het is vroeg. Ik ben wakker geworden door de wekker en besef dat de dag alweer gaat beginnen. De douche loopt en ik kijk in de spiegel. Een mooie dag ligt weer voor mij, ik lach en realiseer mij dat ik 2 jaar terug me minder fit voelde dan ik nu doe. De douche stap ik in en geniet van dit rustige ochtendmoment, van mij alleen. Rust in huis, geen kindjes die rond mij heen dartelen en zorgtaken die ik op mij hoef te nemen. Alleen zorgen voor mijzelf, hier, nu! 

Langzaamaan komt de zon op, man en kinderen ontwaken. Rumoer ontstaat in huis, iedereen wordt klaargemaakt voor school en na het wegbrengen van de kinderen kom ik thuis en loop naar mijn plek. De plek die is gecreëerd om mensen te helpen met ontspannen en net als ik meer rust te vinden in hun hele zijn. De schoonheidssalon is mijn domein, de plek waar ik de koers kies en inspeel op wat mijn klanten nodig hebben. Ontspanning en bewustwording zijn de sleutelwoorden.

Het is een bezige dag, diverse gezichtsbehandelingen staan gepland, make-up advies en in de avond nog een massage van het gehele lichaam. Elke klant heeft haar eigen verhaal en toch ontdek ik een rode draad. Er wordt veel van “ons” gevraagd, of vragen wij veel van onszelf? Wat geeft je lijf je aan, krijg jij signalen van je lijf?

Lijf en psychische zijn zo met elkaar verbonden waardoor, wanneer we (langdurig) stress hebben, lichamelijk klachten kunnen ontwikkelen. Hoofdpijn, nekklachten, last van je maag/darmen etc etc. Je lijf geeft je zoveel aan. De kunst? Het signaleren van signalen zodat je hierop kan anticiperen en kan voorkomen dat je klachten krijgt. Soms, zo heb ik ook zelf helaas mogen ervaren, zijn de klachten langdurig aanwezig en is het alleen maar signaleren van wat je lijf aangeeft onvoldoende. Bij mij hielp het om mijn dagelijkse routines aan te passen en meer tijd voor mijzelf in te plannen (al waren het kleine momentjes). Ik weet namelijk ook, als moeder van een jong gezin, dat het niet altijd mogelijk is even rustig op de bank te gaan zitten met een goed boek, of even een uurtje naar buiten te gaan, alleen! Dan is een kleine aanpassing in je dagelijkse routine makkelijker in te bouwen. 

Omdat ik merk dat mijn klanten behoefte hebben aan meer ontspanning leg ik de aankomende tijd meer focus op het masseren. Een massage helpt de spieren te ontspannen waardoor de energie weer beter gaat stromen en er meer energie naar je organen gaat zodat zij weer beter hun werk kunnen doen. De hartslag wordt rustiger, de bloeddruk verlaagt en er ontstaat een betere doorbloeding. Ook heeft massage invloed op je hormonen. De knuffel- en gelukshormonen verhogen en de stresshormonen worden verlaagd. Aan alle kanten een win-win situatie dus. 

Herken jij je in bovenstaande? Ik ontvang je graag, ik masseer je en neem je graag mee in wat jouw lichaam je zegt en hoe je hier op kan anticiperen.